🇷🇴 Română

“Virginia Zeani” Operafesztivál

A IV. “Virginia Zeani” Operafesztivál nyitó koncertjén W.A. Mozart Koronázási Mise című alkotása csendül fel. A fesztiválra Marosvásárhelyen augusztus 20-a és 22-e között kerül sor az élvonalban található brassói és kolozsvári zenészek részvételével.

Rendkívüli multikulturális kiadás. Az országos dalszínházi események sorában az első három fontos esemény egyikeként számon tartott rendezvényen Virginia Zeani szoprán, az “Assoluta” díva előtt tisztelgünk, aki a világ legnagyobb operacsillagjaival  együtt tapasztalta  meg a közönség imádatát.

Ebből a kiválósági mintából kiindulva a fesztivál felvállalta a rendkívüli teljesítmények népszerűsítését, ez által pedig a világ kultúrával foglalkozó személyiségei közötti párbeszéd elismert platformjává vált. Az idei rendkívüli kiadással, amely a folytonosságot biztosítja a korlátozások eme időszakában, ebben az évben is megünnepeljük az európai értékeket és Marosvásárhely megyei jogú város sokszínűségét.

TÖLTSD LE A RENDEZVÉNYFÜZETET (román nyelvű)

A “Virginia Zeani” Operafesztivál egyik előadását Magyarországi Nemzeti Ünnepének ajánlja, amelyet a marosvásárhelyi Vártemplom méltóságteljes templombelsőjében szerveznek meg augusztus 20-án este 19:30 órai kezdettel.

A rendkívüli orgonahangverseny után következik Mozart Miséje, amelynek báját Traian Ichim  karmesteri pálcája kelti életre. Traian Ichim, akit a  2015-ös Operagálán a legjobb román karmesternek nyilvánítottak, művészet- és kultúratudomány szakterületen szerzett doktori címet Moldova Köztársaság Tudományos Akadémiája keretén belül működő Kulturális Patrimónium Intézetében. A karmester egyetemi adjunktus a brassói “Transilvania” Egyetem Zeneművészeti Karán.

Garai Zsolt orgonaművész mellett a brassói és a kolozsvári operaház elsőrangú művészei várják a zenekedvelő közönséget egy bájjal teli hangzó univerzumba, amely hangokat, kultúrákat és világokat egyesít egy új térben.

Nyilvános hozzáférés ingyenes, de az egészségügy korlátozásokból és a rendelkezésre álló helyek számából kifolyólag a MEGHÍVÓVAL rendelkező vendégek foglalhatnak elsőként helyet.

A meghívót az esemény előtt lehet beszerezni
50 LEJ ADOMÁNY,
ellenében, amelynek teljes összege a következő 2 jótékonysági célra lesz fordítva:

30 LEJ

Adománygyűjtési kampány a Chișinău-i Filharmónia újjáépítésére.

Együtt tartunk a hatóságokkal, a zenészekkel és a besszarábiai közönséggel, akik elvesztették a hatalmas szimbolikus értékű központot, egy dráma, amely mindenkire nagy hatással van. Amellett, hogy együttérzéssel tartozunk egy közösségnek, amely elvesztette filharmóniáját, ennek az értékes épületnek a helyreállítása érdekében a szükséges segítség már konkrét.

Ön is adományozhat külön erre a célra szolgáló kampányon keresztül:
https://virginiazeanifestival.com/ro/doneaza

20 LEJ

Kiválósági díjak odaítélése marosvásárhelyi Művészeti Liceum diákjainak

A TÉKA Rotary Klub 12 éve szervezi meg az éves díjátadót azoknak a diákoknak, akik kitűnőek a zenében és a képzőművészetben, és jelentős anyagi támogatást nyújt számukra művészi pályafutásuk támogatásához.

2021-ES RENDEZVÉNYFÜZET LETÖLTÉSE

MEGHÍVÓK

Lépjél kapcsolatba Rotary klubtag barátoddal vagy
klubunkkal emailben info@rotaryteka.ro ill. WhatsAppon 0742 076 584 keresztül

VAGY

Az adományozást KÁRTYAFIZETÉSSEL is megteheted, és felvesszük veled a kapcsolatot, hogy átadjuk a meghívót:
(kattintson a kívánt összegre)