DONEAZĂ

Clubul Rotary Târgu Mureș TÉKA susține proiecte dedicate comunității și pentru aceasta are nevoie de fonduri.

Clubul Rotary Târgu Mureș TÉKA apelează la toți cei care cred în misiunea și valorile asociației noastre, contribuția dumneavoastră fiind esențială pentru continuarea activităților noastre.

1. Donează online cu cardul

Donațiile online se fac prin serviciul de procesare plăți online securizat oferit de mobilPay. Valoarea indicată pentru donație este suma care va fi plătită de utilizator, fără nici o taxă suplimentară.

2. Virament bancar

Clubul Rotary Târgu Mureș TÉKA este înscris în Registrul entităţilor/unităţilor de cult (ANAF). Numărul și data înscrierii în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor: 1452/A/2004c. Ca urmare entitățile donatoare beneficiază de reglementarea privind deducerile fiscale.

Donațiile se pot face și prin virament bancar în contul ASOCIATIA ROTARY CLUB “TEKA” TG.MURES:
RO21BTRL02701205I30912XX – deschis la Banca Transilvania.

Contractul de sponsorizare se înregistrează în contabilitate și se scade din impozitul pe profit/venit, datorat statului în trimestrul aferent.
Îl completezi cu datele firmei și-l trimiți pe adresa info@rotaryteka.ro
Noi îl returnăm semnat și ștampilat în 2 exemplare prin curier la adresa indicată în contract.

3. Cum redirecţionezi 20% din impozitul pe profit/venit al companiei?

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p) “Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii: – Este în limita a 5 la mie din cifra de afaceri; – Nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

CUM SE CALCULEAZĂ CEI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT?

  • Cifra de afaceri = 5.000.000 lei
  • Profit impozabil = 20.000 lei
  • Impozit aferent acestui profit (16%) = 3.200 lei
  • 0,75% din cifra de afaceri = 37.500 lei
  • 20% din impozitul pe profit = 640 lei

Suma ce poate fi sponsorizată este valoarea mai mică, respectiv 640 lei. Se poate sponsoriza cu până la 640 lei astfel încât valoarea integrală a sponsorizării să fie dedusă din impozitul pe profit de plată. Astfel, impozitul pe profit de plată va fi de 2.560 lei în loc de 3.200 lei.

CUM SE CALCULEAZĂ CEI 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT?

  • Venituri impozabile (cifra de afaceri, etc.) = 64.000 lei
  • Impozit pe veniturile microîntreprinderii cota 1% = 640 lei
  • Deducere 20% din impozit = 128 lei

Suma ce poate fi dedusă și alocată Clubul Rotary Târgu Mureș TÉKA este valoarea de 128 lei. Se poate sponsoriza cu până la 128 lei astfel încât valoarea integrală a sponsorizării să fie dedusă din impozitul pe veniturile microîntreprinderii de plată. Astfel, impozitul pe venit de plată va fi de 512 lei în loc de 640 lei.

4. Cum redirecţionezi 3.5% din impozitul pe venit?

Pasul 1. 
Descarci și completezi Formularul 230 (dacă în anul precedent sau curent, ai avut venituri numai din salarii și din pensii) sau Declarația Unică (dacă în anul precedent sau curent ai realizat şi alte venituri –  din chirii, drepturi de autor, activități agricole, profesii liberale, premii, jocuri de noroc etc.).

Pasul 2. 
Trimiți formularul la Administraţia Financiară de care aparţii: acest formular se depune direct sau prin poștă cu scrisoare recomandată. Pentru adresa administrației fiscale din orașul tău, te rugăm să vizitezi site-ul ANAF.

Observații:
Cei 3,5% din impozitul pe venit, pe care tu alegi să îi direcționezi Clubul Rotary Târgu Mureș TÉKA nu sunt o sponsorizare sau donație privată. Prin această campanie poți dărui fără să te coste nimic. În cazul în care nu redirecţionezi acest procent, banii rămân în posesia statului român.