SHOEBOX 2021

În decembrie 2021 a avut loc campania de SHOEBOX a clubului nostru în al patrulea an consecutiv.
 
Este vorba de cea mai mare campanie de împărțire a cutiilor de cadouri din toată țara, în cadrul căreia, în acest an, peste 5.300 de cutii de pantofi pline cu materiale educaționale, jucării, obiecte sanitare și îmbrăcăminte în stare nouă au ajuns la copiii nevoiași cu vârstele între 1 și 12 ani din Târgu Mureș si multe alte localități din județ.
 
Valoarea obiectelor din cutii este între 20 și 30 de Euro, astfel valoarea proiectului SHOEBOX din Târgu Mureș se ridică la peste 120.000 Euro.
 
Cutiile au fost donate de către Districtul Rotarian 1110, prin colaborarea cu clubul nostru partener Boscombe și Southbourne Rotary Club, în urma unor acțiuni ample de colectare a acestor cutii începând cu luna septembrie 2021.

MAI JOS REGĂSIȚI relatarea partenerilor noștri internaționali și mai multe detalii logistice referitoare la derularea proiectului SHOEBOX 2021.

Districtul nostru Rotary, Nr. 1110, organizează de mulți ani un proiect anual de Crăciun cu pantofi pentru copiii defavorizați, în principal din țările est-europene, sub conducerea rotarianului Geoff Philpot. La începutul lunii septembrie, am obținut de la District 1500 DE PLIANTE pentru cutii de pantofi, gata pentru a fi distribuite în școlile locale, casele de îngrijire, Clubul nostru Inner Wheel și alte surse potențiale de cutii.

Am stabilit o relație bună cu Colten Care, care deține 21 de case de îngrijire pentru bătrâni în zonă. Locuitorilor acestora le place să umple cutiile ca proiect de activitate în perioada septembrie și începutul lunii octombrie, rezultând în mod normal un total de aproximativ 200 de cutii, pe care le colectăm la jumătatea lunii octombrie.

În același timp, contactăm școlile primare și generale locale pentru a le solicita ajutorul și a le ridica cutiile după vacanța de la jumătatea lui octombrie. Primim și cutii de la Inner Wheel și din alte surse. Știm că persoanele care donează cutiile se bucură să le umple cu articole despre care cred că vor fi apreciate de destinatari.

Pe măsură ce cutiile sunt colectate, le sortăm în funcție de vârstă și sex și le depozităm în sala de ședințe a clubului din Northwick House. Apoi organizăm grupuri de membri, adesea cu partenerii lor, pentru a verifica fiecare casetă pentru a ne asigura că, conțin o selecție adecvată de articole, pentru a elimina orice articole nepotrivite, cum ar fi dulciurile, lichidele și articolele alimentate cu baterii. Cumpărăm provizii de pălării, mănuși, creioane, pixuri, cărți de colorat, piepteni, periuțe de dinți etc. pentru a „completa” cutii care nu sunt atât de bine umplute.

Odată ce cutiile au fost verificate, acestea sunt introduse în cutiile de transport gata pentru livrare la Depoul Districtual. Suntem norocoși că în ultimii doi ani acesta a fost localizat pe Aeroportul Bournemouth, așa că este foarte convenabil pentru noi. Unul dintre membrii noștri de onoare, Tim Jones, care se întâmplă să lucreze pentru Colten Care, are acces la o dubă mare, pe care o folosim pentru a transporta cutiile la depozit. La depozit, acestea sunt sortate în loturi către diferite țări destinatare și expediate cu camioane către continent.

Anul acesta Clubul nostru a adunat 605 cutii de pantofi, iar totalul pentru District a fost de peste 18.000. Acestea au fost transportate în peste 1600 de cutii, cu 466 în fiecare camion către România și Moldova și 680 în camion către Muntenegru și Albania.