ICC România-Germania-Austria

În perioada 22-25 Iulie 2021, a avut loc întâlnirea anuală a Comitetului Trilateral Interțări România-Germania-Austria, acțiune care s-a desfășurat în Weiz, frumosul oraș al landului austriac Steiermark.

Ca și în fiecare an gazdele acestui gen de întâlnire s-au întrecut în a ne pregăti un program atractiv și o agendă de lucru cât se poate de captivantă. Cu o pauză de doi ani de când nu ne-am mai văzut față în față, am avut ocazia – pe lângă bucuria revederii – să rezumăm proiectele și activitățile derulate de-a lungul timpului trecut.

Cele mai discutate și apreciate acțiuni au fost cele din zona Global Grant-urilor deschise și derulate prin efortul susținut a membrilor de cluburi aparținând Comitetului celor trei țări.

Ca întodeauna – de peste 10 ani – cele mai curtate țări în vederea deschiderii acestor GG au fost Austria și Germania, deținătoare unor DDF-uri ce conțin sume impresionante în comparație cu al nostru – prin cluburile regăsite în calitatea lor de sponsori și partenerii internaționali, condiție obligatorie în vederea deschiderii unui Glob Grant.

Urmare a discuțiilor comune s-au stabilit noi direcții de acțiune pentru anul rotarian în curs precum și propuneri de viitoare proiecte comune îndeosebi cele pe direcția culturală.

Ca un fapt inedit și de mare valoare, la această ediție ne-a onorat cu prezența și participarea activă – Holger Knaack – rotarianul din Germania care a deținut calitatea de Președinte Rotary International în trecutul an rotarian.
A constituit un semnal cât se poate de bine receptat de cei prezenți precum și de cei care au în vedere recunoașterea oficialî a Comitetelor Interțări – cât mai curândă – ca un program cu un rol important și determinant a acestei organizații, de către stafful RI.

Tot în cadrul acestei întâlniri s-a înregistrat și o premieră rotariană a D1920 și anume chartarea a “FIRST AUSTRIAN PASSPORT” – un nou e-club cu peste 40 de membrii – în prezența unui număr de peste 150 de invitați aparținând celor două districte austriece precum și a celor din districtele învecinate.